Energinets erhverskunder får ubesværet adgang til elforbrugsdata med portalløsning fra Commentor

Energinet Commentor portalløsning it

Energinet er en selvstændig, offentlig virksomhed, ejet af Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet. Energinet fungerer som datahub med registrering af alle energimålinger fra samtlige energiselskaber i Danmark. Interessenter som elselskaber, energirådgivere mv. kan tilgå disse energimålinger via en tredjepartsløsning.

Energinet oplevede udfordringer med deres eksisterende proces for afgivelse af fuldmagt via NemID for erhvervskunder i tredjepartsløsningen. En proces der er påkrævet for, at tredjeparter kan få adgang til elforbrugernes data. Derudover har løsningen ikke været gearet til at håndtere en voksende mængde data.

Commentor har udarbejdet en pretotype og dernæst udført en analyse med forslag til ny løsningarkitektur for tredjepartsadgang til Energinets datahub som efterfølgende skal implementeres. Det har været et krav, at løsningen skulle indeholde et alternativ til processen for fuldmagtsgivning via NemID. Derudover skulle løsningen være fremtidssikret i forhold til håndtering af voksende datamængder grundet timeaflæste målere.

Sådan har vi hjulpet Energinet

  • Commentor har i første omgang leveret en pretotype til test af en simpel metode, der kunne løse behovet fuldmagtsgivning.
  • På baggrund af den velfungerende pretotype udviklede Commentor arkitekturanalyse på applikationsarkitekturen til den planlagte My Data Access-løsning.
  • Slutresultatet på opgaven bliver implementering af en portalløsning ovenpå den eksisterende datahub, der giver tredjeparter ubesværet adgang til elforbrugsdata.

Energinet udtaler

”Jeg har været meget tilfreds med forløbet. Commentor er gode at sparre med, og gode til at udfordre forretningsprocessen. Jeg oplevede en stor seriøsitet omkring vores projekt og Commentor kom frem til en god løsning på vores arkitekturopgave”.

Heidi Bøjlesen, IT-projektledelse, Energinet.

Læs mere om Energinet