Kinect software

Mitii – Move it to improve it – Innovativ løsning via Microsoft Kinect software

I oktober 2011 påbegyndte Caroline træningen med Mitii. Efter 20 ugers intensiv træning oplevede både den unge OL-rytter og hendes familie en markant udvikling.

Caroline kom i kontakt med Helene Elsass Center, da hun som en af landets dygtigste paradressurryttere medvirkede i DR-programmet ’Verdens Bedste Handicap’, der bl.a. handlede om træning af hjernen.

– Jeg deltog i Paralympiske Lege i Beijing i 2008, og umiddelbart derefter startede jeg på Oure Sport & Performance. Da jeg tre år senere vendte hjem fra Oure, kom jeg igen i kontakt med Helene Elsass Center, fortæller Caroline.

Carolines mor, Mette, fortæller, at familien henvendte sig for at høre, om daglig fysioterapi-træning var muligt på centeret, og i den forbindelse fik Caroline tilbuddet om at træne med Mitii.

Mitii for fuld damp – ved hjælp af Kinect software

45 minutter om dagen i 20 uger! Så meget tid krævede Mitii, og Caroline var klar til kamp. – Det var nemt at bruge og sjovt, og min familie prøvede også Mitii. Jeg syntes faktisk, det var for nemt i starten, men så blev sværhedsgraden justeret af en af centerets terapeuter, så jeg kunne blive udfordret rigtigt, fortæller Caroline.

– Efter den første tilpasning, hvor Mitii blev indstillet, så det passede 100% til Caroline, var der virkelig tale om træning for både ’ånd og hånd’, fortæller Carolines mor.

Som med al træning kunne Caroline indimellem godt være sur over at skulle i gang igen, men her hjalp det, at opgaverne skiftede og gjorde træningen varieret.

Esben Bilde

“Systemet er så fleksibelt, at alle mennesker kan bruge det. Det er forcen i systemet, det er prismæssigt rentabelt og kan blive brugt i mange situationer og til mange forskellige hjerner.”

Esben BildeDirektør, Helena ElsassSe website

Hård træning betaler sig

Målet med Mitii er, at den enkelte forbedrer og udvikler sig – både motorisk og kognitivt. I Carolines tilfælde var der også udvikling at spore på flere fronter.

– Vi har ofte beskrevet det som ’at Caroline havde fået pudset brillerne’. Vi oplevede, at hun fik et nyt klarsyn på mange ting og situationer. Fx kunne hun nu være i en relation og bagefter reflektere over nuancer i samtalen, som vi aldrig tidligere har hørt hende tænke over. Ligesom hun blev i stand til nemmere at se en problemstilling og beslutte ’det her er en skidt idé’ eller ’ja, det er det, vi gør’, forklarer Carolines mor.

– Udover de ting, som min mor har beskrevet, så blev jeg også fysisk meget mere fit, og jeg opdagede, at jeg har muskler i kroppen, som jeg bestemt ikke bruger i min ridning, griner Caroline.

Når Caroline og hendes mor skal sætte ord på det bedste, der er sket i forbindelse med træningen er svaret helt klart øget selvstændighed, øget evne til at afkode sociale sammenhænge og forbedret motorik og fysik.

Siden Caroline har trænet med Mitii, har hun deltaget i De Paralympiske Lege i London, VM i USA og talrige konkurrencer i Europa i Paradressur.

Data registreres og lagres i skyen

Registreringen af bevægelser samt indsamlingen af data sker via Microsoft kinect software og alt data lagres i skyen ved hjælp af teknologien Microsoft Windows Azure Platform – også kaldet Cloud-baseret teknologi.

I august 2013 lavede DR en video omkring, hvordan Mitii Kinect har hjulpet paradressurrytteren Caroline Nielsen og sendt den handicappede atlet helt op i verdens-eliten.

Se videoen ved at følge dette link:  http://www.dr.dk/Sporten/Oevrig_sport/2013/08/12/223227.htm

Ønsker du at vide mere om Mitii projektet eller Microsoft Kinect software – så kontakt os via nedenstående formular eller besøg vores kontakt side

SKAL VI HJÆLPE DIG MED DIN NÆSTE OPGAVE ?

5 + 2 = ?