Pressemeddelse: Commentor løfter resultatet med 144 %

Årsregnskab 2018: Rekordår hos Commentor

Årsregnskabet fra Commentor sætter flere rekorder. Omsætning, bruttofortjeneste og antal medarbejdere blev i virksomhedens 10 års jubilæumsår det højeste nogensinde, og indtjeningen løftes med 61 procent til 8,6 millioner kroner.

P R E S S E M E D D E L E L S E

28. marts 2019: Det danske udviklingshus Commentor fik et godt jubilæumsår i 2018. Omsætningen steg 17 procent, mens bruttofortjenesten landede på rekordhøje 42,7 millioner kroner. Det svarer til en stigning på 22 procent sammenlignet med 2017, hvor bruttofortjenesten også satte rekord med 35 millioner kroner:

– Vi er meget tilfredse med udviklingen de seneste år og kan konstatere, at vores vækst følger de ambitiøse målsætninger. Vores langsigtede strategi og ønske om at gøre en forskel hos den enkelte kunde bærer frugt. De løsninger, vi leverer, skal forbedre kundernes forretning og bundlinje – så kort kan det siges, og det har vi succes med, forklarer adm. direktør og indehaver Michael Hove.

Antallet af ansatte steg i 2018 til 70 medarbejdere fordelt på Commentors kontorer i Glostrup og Aalborg. Begge kontorer er for nyligt udvidet, og målsætningen er at runde 100 medarbejdere til næste år. Michael Hove lægger dog vægt på, at væksten skal være kontrolleret, og at der skal tænkes og investeres langsigtet:

– Vi ser et stort potentiale for vækst, men vi vil ikke vækste hurtigt for enhver pris. Både medarbejdere, organisation og ledelse skal kunne følge med, og derfor tager vi et skridt ad gangen. Det er dog helt afgørende at tænke langsigtet – både internt og eksternt i forhold til kunderne. Det har vi gjort gennem alle 10 år, og det vil vi naturligvis fortsætte med, pointerer han.

Indtjeningen blev i 2018 løftet til 8,6 millioner kroner (EBIT) mod 5,3 millioner kroner året før svarende til en stigning på 61 procent. Her udmærker Commentor sig ifølge Michael Hove ved at levere til kunderne til aftalt tid og budget og ved ikke at gøre projekterne større, end de behøver at være:

– Vi har en anden tilgang til kunderne og opgaverne, end de fleste andre i vores branche. Vi er meget jordnære og forsøger altid at trække vores IT-projekter ned i øjenhøjde med kunden. Det betyder også, at vi ikke forsøger at få projekterne til at vokse. Vi vil hellere gå med mindre projekter, der er overskuelige for kunden, og som når at bevise deres værd, inden næste projekt igangsættes. IT- og digitaliseringsprojekter må nemlig ikke medføre kompleksitet, men derimod forenkling som øger effektiviteten og forbedrer bundlinjen, fortsætter han.

Commentors kundeportefølje fordeler sig på en lang række brancher – heriblandt finanssektoren, industrien og medico som de største. Derudover har Commentor en stigende omsætning hos statslige ministerier og styrelser:

– 2018 blev et rekordår, men vi har egentlig blot nået vores egne ambitiøse budgetter. Nu er vi kommet godt i gang med det nye år og har en klar forventning om, at det bliver et nyt godt år for os med stigende omsætning og indtjening inden for vores forskellige kundesegmenter, slutter Michael Hove.

Om Commentor
Commentor er et dansk udviklingshus, der leverer kundespecifikke softwareløsninger til forretningskritiske systemer. Virksomheden fungerer som uafhængig IT-leverandør med fokus på komplette løsninger samt udvikling og tilpasning af delkomponenter til eksisterende systemer. Commentor har tunge kompetencer inden for produktudvikling og effektivisering af eksisterende forretningsgange og leverer desuden konsulentydelser og udvikling inden for integration, portal, Cloud, IoT og application management. Virksomheden beskæftiger i dag 70 medarbejdere og ejes af adm. direktør Michael Hove. Se mere på www.commentor.dk.

For yderligere information kontakt venligst:

Adm. direktør og indehaver Michael Hove, Commentor, tlf. 70 22 96 31, mobil 29 99 20 71 og e-mail: mhj@commentor.dk
Communications Manager Linda Hyldal, Commentor, tlf. dir.: 31 43 37 73 og e-mail: lhs@commentor.dk

Pressefoto: Michael Hove // Commentor